About

Sabine Op den Kamp (1984) werkt als zelfstandig interieurarchitect en (beeldend) kunstenaar. Naast haar werk als ontwerper, organiseert ze (educatieve) workshops en exposities en geeft teken- en schilderlessen. Daarnaast werkt ze vrij in haar atelier in Werkplaats K. Dit is een energieke en inspirerende broedplek, waar ze als collectief regelmatig diverse activiteiten organiseren. Zie werkplaats K voor meer informatie.

Werkwijze

Sabine wordt geïnspireerd door haar directe omgeving, waarbij de architectuur als rode draad door haar werk loopt. Het proces is een zoektocht naar de raakvlakken tussen de architectonische vormentaal en het visuele vlak; het evenwicht tussen het spontane en het bedachtzame, de persoonlijke handschets en het strakke lijnenspel.

Sabine werkt het liefst met materialen met een eigen karakter, zoals houten panelen of pakpapier. Dit materiaal heeft al een eigen eigen uitstraling, waardoor het werk een extra dimensie krijgt. Collagetechnieken, compositie en kleurgebruik zijn belangrijke aspecten. Tevens bevat al haar werk een gelaagdheid, om een visuele spanning te creëren.

Het eindresultaat ontstaat door een intuitief proces waarbij alles draait om de combinatie van emotie, evenwicht, eenvoud en visuele spanning. Een beeld waarbij ruimte wordt overgelaten voor de eigen interpretatie.
Veel van mijn werken zijn te koop, voor meer info stuur een mailtje of bel gerust (sabine@opdenkamp.eu, 06 49682346). Op http://sabineopdenkamp.exto.nl/ kun je mijn werk ook direct kopen.