Publicatie PNOexpo

Publicatie PNOexpo uitgelicht | 2014

 

Creatieve veelzijdigheid van Sabine

Vorige week gingen we creatief knippen en plakken met Marieke. Deze week kijken we mee met Sabine en haar veelzijdige creativiteit

Meet Sabine
Deze enorm veelzijdige creatieveling is pas net begonnen met haar eigen ontwerpbureau en timmert al aardig aan de weg. Haar werkgebied strekt zich uit van interieurontwerpen, meubelontwerpen tot lichtplannen en wandontwerpen. Daarnaast geeft ze workshops en cursussen aan zowel volwassenen als kinderen.

# Wat is kenmerkend voor je werk?
Architectuur loopt als een rode draad door mijn werk. Ik verwerk eigen handschetsen in m’n werk, waardoor ik het totaalbeeld een eigen karakter kan geven. Door deze te bewerken, zowel digitaal als analoog, ontstaat een spannende gelaagdheid. Ik heb er zelf een term voor bedacht: “schetsend schilderen”. Ik gebruik ook altijd een natuurlijk houten ondergrond. Door de combinatie van de schets, het geschilderde en het hout van de achtergrond, ontstaat een heel nieuw soort collage.

# Waar haal je inspiratie vandaan?
Mijn grote inspiratiebron is architectuur. Dat zie je ook duidelijk terug in mijn werk. Daarnaast kan ik ook veel nieuwe ideeën halen uit de verschillende materialen die ik gebruik. Verder ga ik veel naar tentoonstellingen en lees ik inspirerende tijdschriften en vakbladen.

# Welke nieuwe ontwikkelingen of trends zie je in het vakgebied?
De belangrijkste ontwikkeling is het gebruik van nieuwe materialen. Ik ben daar zelf ook heel erg mee bezig. Steeds blijven ontwikkelen en zoeken naar mogelijkheden. Je ziet dit overigens zowel in beeldende kunst als in design/interieurarchitectuur.

# Wat vind je ervan dat je werk ook online kunt exposeren?
Een mooi initiatief! Het is als kunstenaar erg moeilijk om bekendheid te krijgen met je werk en via dit laagdrempelige platform kun je wellicht een nieuwe groep mensen bereiken.

Kijk mee naar een greep uit haar werk!


Penelope

http://ikbenpenelope.nl/2014/03/31/pnoexpo-uitgelicht-creatieve-veelzijdigheid-van-sabine/